Leren Regisseren

Je bent koorlid of dirigent en je zit in de regiecommissie. Je wilt lekker aan de slag met de presentatie van jouw koor voor jullie concert. Het bedenken en maken van choreografie (regie) op muziek is slecht één enkel onderdeel van regisseren. Om alles met elkaar te verbinden tot één geheel is meer nodig. Praktische zaken zoals een goede regieplanning, samenwerken en afstemmen met dirigent of andere commissieleden, zijn onmisbare vaardigheden om samen relaxt naar Dé Grote Dag toe te werken.

Succesvol ‘In Beweging’ samen naar hét grote moment toe werken, dat leer je in de cursus

Van Idee Naar Uitvoering is meer dan het bedenken en uitvoeren van regie op muziek.

Of je nu meezingt of dirigeert, in de rol van regisseur draag je gewoon een extra pet! In deze cursus wil ik je laten ervaren wat je zoal tegenkomt in die rol en hoe je deze pet kunt dragen. Je leert het talent van jouw koor te benutten en de taal te spreken waarmee je iedereen in beweging krijgt. Hoe je inspiratie haalt uit dagelijkse dingen en hoe je samen, met je medecursisten, van idee naar uitvoering werkt!

De opzet is kort maar krachtig. In deze cursus laat ik maximaal 4 deelnemers toe. Zo heb ik voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding, zodat jij snel de pet van regisseur kan dragen!


Start: datum volgt nog

De cursus kost € 550.- 

Inclusief lunch en foto's van je eindopdracht.   

LOCATIE: Perron 12, Gennep

REPETITIERUIMTE: Theaterspeelplaats, Maasweg 49 te Gennep  

VOOR WIE: Regiecommissieleden, dirigent of vocal coach.                     

Betalen in termijnen is mogelijk

Het boek Koorregie is prachtig naslagwerk waar je veel aan hebt tijdens deze cursus. 


Cursist dirigente Wendy Vos

"Voor mij was het goed om weer even in die 'objectieve stand' te komen, om te kijken dat wat werkelijk is. Minder aan te nemen, meer afstand nemen.

Ook een Eye-opener was dat ik mijn instructies duidelijker moet geven.
Dat komt de uitvoering ten goede, omdat dan iedereen ook weet wat ik precies bedoel. En niet zo snel toegeven aan weerstand uit het koor.  

Cursist koorzanger Nancy Kwinten

"Ik ben bewuster geworden van hoe ik voor de groep sta. Ik merk dat ik meer met aandacht om me heen kijk. De persoonlijke coaching was een waardevol leermoment, leuk en plezierig. Direct zichtbaar en merkbaar effect. De laatste dag was SUPER! Veel leermomenten, gezamenlijke en gedeelde trots, dat is een prachtig gevoel. Mijn leerdoelen zijn meer dan behaald. Dit smaakt naar meer!

Cursist dirigente Carine Schutte

" Met twee petten op aan de cursus begonnen. Ontdekte dat mijn focus vooral gericht was op het klinkende (dirigent) ook als ik bezig was met podiumpresentatie....Vooral veel geleerd over communiceren met je zangers. Het verbinden stond centraal in de ontdekkingsreis van koorregie. Toen de verbondenheid ontstond kwamen de zangers als vanzelf in beweging. Supergaaf proces!


Wat ga je leren?

Inspiratie & Plannen 

Hoe werk je van idee naar uitvoering? Elementen die een rol spelen bij een uitvoering en inspiratie halen uit dagelijkse dingen. 

 

Jij en Jouw Koor

Maak jij optimaal gebruik van de kwaliteiten van jouw koor? Jouw rol als regisseur, wat is jouw talent?

Regie In De Praktijk

Aan de slag! Werk spelenderwijs met oefeningen als opmaat voor regie en oefenen in de praktijk met een gastkoor.

Jouw coachmoment

De Vloer Op

Privé coaching met jouw eigen koor op locatie.

 

Datum naar keuze

Van idee naar uitvoering

Alles komt samen op de laatste dag! Van Idee naar Uitvoering is een eindopdracht waar je samen naar toe werkt. Een miniconcert met alle deelnemers en koren.