Welke regisseur haal je in huis als je met mij in zee gaat?

Het liefst ontwerp en regisseer ik een productie met input en ideeën vanuit het koor. Wanneer je werkt met het materiaal dat komt vanuit het koor, dan past het ook bij je. Je bent er mee verbonden omdat je een stem hebt gehad en betrokken wordt bij de vormgeving. Mijn rol is jou helpen die ideeën richting en vorm te geven.

Bij richting en vormgeven hoort eerst de vraag ‘Waar moet het concert over gaan?’ Heb je iets te vieren, wil je iets met een thema vertellen of zonder poespas de mooiste liedjes zingen waaraan je gewerkt hebt de afgelopen tijd? Als dat bepaald is, gaan we dat vormgeven.

Bij vormgeving hoort: keuze van songs, decor, beeld, licht, kleding en natuurlijk koorregie. Ook hierbij vind ik het fijn om met jou samen te werken. Als alles bedacht, uitgewerkt en goedgekeurd is, zorg ik voor een realistische (visuele) planning. Natuurlijk bewaak ik het regieproces zodat je op tijd klaar bent voor Hét Moment waarop alles samenkomt in de spotlights.

Tijdens dit proces zorg ik dat de regie/choreografie schriftelijk en visueel, voor iedereen in het koor beschikbaar is. Daarnaast ontvangt elk koorlid de brochure

'In 3 Traptrede Naar Succes Op Het Podium'

Hoe groot of klein het concert ook is, het hele gebeuren is een project en organiseren is een vak! Het aanstellen van een projectleider is essentieel om alles op rolletjes te laten lopen. Niets is fijner dan relaxed naar een uitvoering toe te kunnen werken. Wanneer je niemand in huis hebt die deze rol op zich kan of wil nemen, kan ik hierin ook wat voor je betekenen.

'Kortom, ik help je graag op weg Van Idee Naar Spotlights!'

 

CV Bianca Van Dreumel Regisseur November 23

Als productieleider en koorlid van Theaterkoor Sincère uit Son heb ik nauw mogen samen werken met Bianca als regisseur van Passion Son en Breugel (maart/april 2023). Organisatorisch is het allemaal super op orde en kun je als koorlid met de regieformulieren en video’s van de repetities thuis perfect extra aan de slag. Bianca is een enthousiaste en gedreven regisseur die het beste uit de ander weet te halen met daarbij een fijn oog voor de medemens waarmee ze werkt. Op een ongedwongen en pure wijze zorgt Bianca voor een fijne werkdiscipline in een coachende rol. Een kanjer in haar vak! Mede door Bianca hebben wij lovende reacties gekregen op de Passion. Alles klopte, het was een prachtig totaal plaatje. Veel dank en graag tot ziens!

Danielle Weber


'Bianca heeft het concert True Colors van ons Popkoor 0183 geregisseerd. De weg naar het concert toe was een heel proces van een jaar, waarin we hard hebben gewerkt; vaak met een lach maar soms ook met een traan. Bianca heeft ons in dit traject goed geholpen om allemaal kleur te bekennen. Ze is een zeer gedreven regisseur die alles doet met gevoel en passie. Ze heeft ons geleerd te geloven in jezelf. Goede kwaliteit leveren staat bij haar hoog in het vaandel en dat heeft ze meer dan waargemaakt in deze productie. Ze heeft van True Colors een echt verhaal weten te maken waar angst, verdriet en liefde de revue passeerden. Zo mooi om te zien toen alles samenkwam op het podium en alles klopte; de songs, zang, choreo, band, licht, geluid, aankleding podium, kleding, make-up. Het plaatje was compleet!

Merel van de Ham


‘Bianca was de regisseur/choreograaf bij het jubileumconcert van Popkoor Future op 1 oktober jl. Het koor had een moeilijke tijd door gemaakt door het vertrek van een groot aantal leden en was gewend om veel te bewegen/ dansen, maar vooral op een technische manier. Hierdoor was het voor Bianca een grote uitdaging om het koor in 4 maanden tijd tot een eenheid te brengen en hen vanuit hun hart te laten zingen. Maar Bianca ging deze uitdaging met veel passie aan! Met haar enthousiasme wist ze de koorleden al snel voor zich te winnen; veel leden gaven bij de evaluatie aan dat ze haar zo'n fijn mens vonden! Het was voor het koor een grote stap om zelf te bepalen hoe je wilt bewegen vanuit je eigen gevoel in plaats van een duidelijke opdrachten krijgen wat je op welke tel moet doen. Maar met veel uitleggen en oefenen kreeg ze ons uiteindelijk zover. Het resultaat was een prachtige show met zeer veel lovende reacties! Het mooiste compliment vond ik de uitspraak dat je kon zien dat ieder koorlid vanuit zijn of haar eigen kracht zong en bewoog! We hopen voor onze toekomstige shows dan ook nog vaker van de diensten van Bianca gebruik te mogen maken

Nienke Lentze


‘Bianca heeft twee optredens van ons 25jarig jubileumconcert, van “popkoor Future” op een fantastische en indrukwekkende wijze geregisseerd. Niet zoals wij gewend waren met overwegend collectief afgemeten pasjes en bewegingen, maar veel meer middels een leerproces van bewustwording van je eigen houding, gedrag en positie op het podium. Zij heeft heel veel energie gestoken in het ontwikkelen van focus op wat je aan het doen bent. “Wat wil je overbrengen en hoe laat je dit op een overtuigende wijze zien”. Dit inzicht verbonden in een collectieve presentatie gaf tijdens de optredens een heel mooi en puur beeld van ons als koor. Bianca is gedreven in haar aanpak en zij verbind zich heel snel met de mensen waarmee zij werkt. Zij schroomt niet om te confronteren als de belangen van het collectief hierom vraagt. Voor mij is Bianca iemand die werkt vanuit haar hart en ziel en om die reden een aanbeveling meer dan waard!

Bert Westerveld


Zoek je een lichtkunstenaar?

Voor een professioneel lichtplan werk ik graag samen met lichtkunstenaar Teus van der Stelt. 

Teus van der Stelt
LUMITEUS INFO

Zoek je live muziek?

Voor een koorconcert met live muziek werk ik graag samen met de band van Ruben Weverling. Contact met Ruben via zijn website.

Ruben Weverling

Ruben Weverling Band

www.rubenweverlingband.com


Actuele producties


Jubileumvoorstelling 2025 met Popkoor 2000

Jubileumvoorstelling 2025 met Noisy Voices Cuijk


Voltooid in 2023

Voltooid in 2022