Herdenkingstour informatie

In het koorproject zingen we niet alleen muziek die past binnen het thema. We maken ook met onze handen een herdenkingssymbool en een herdenkingstour op 2 mei.

Herdenkingssymbool'

 

Als onderdeel van dit project maken we samen op 12 januari een keramische poppy (klaproos). Dit doen we in een korte workshop van 30 minuten onder leiding van kunstenares Daantje Kip. Het maken van een poppy gaat samen met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Ieder geeft op zijn manier vorm aan deze symbolische bloem, die we op 2 mei doneren op verschillende militaire graven verdeeld over drie begraafplaatsen. Dit is uiteraard een vrijblijvende activiteit die wel deel uitmaakt van de tour op 2 mei

De keramische dankbloemen in de vorm van een Poppy zijn kunstobjecten bedoeld om te schenken. Geïnspireerd op Maak een Lieveling van kunstenares Daantje Kip.

Herdenkingstour

 

Herdenken en verzoening in vrijheid doen we op 2 mei 2020.  We bezoeken drie militaire begraafplaatsen met een touringcar. De ronde gaat via Groesbeek, Donsbruggen en het Reichswald in Kleve. De koorzangers verdelen de poppies op enkele Britse en Canadese graven als dank voor onze vrijheid. Een gebaar van verzoening maken we door ook poppies op enkele Duitse graven in Donsbruggen te plaatsen.

Paul ten Broeke Battlefieldtourgids zal bij elke begraafplaats een kort passend verhaal vertellen. Naast het planten van de keramische poppies, zingen we ook een lied uit de voorstelling. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd bij Klooster Graefenthal.