Barbershop Nieuwe Stijl!

Wanneer ik een workshop bij een barbershopkoor geef, ben ik iedere keer weer onder de indruk over de toewijding binnen dit genre koorzang. Maanden wordt er naar een conventie toegewerkt en de betrokkenheid van de koorleden is hierin groot. Maar als ik vraag wat deze gedreven zangers anders zouden willen, is het antwoord: 'We willen af van de maniertje die Barbershop een truttig imago geeft!'  Dat klinkt mij eerlijk gezegd als muziek in de oren ;-)

Sinds een paar jaar waait er op performance gebied gelukkig een nieuwe wind door Barbershopland. De huidige conventie eisen sluiten aan op, wat nu, een eigentijdse choreo/regie is. Geloofwaardig, effectief en fysiek ondersteunend aan zang.

Maar ja, veel Barbershoppers doen het al jaren zoals ze het doen...performance nieuwe stijl, hoe dan?!

 

Workshop barbershop nieuwe stijl

Wanneer: voor 2023 alleen op aanvraag en op maat!

 

Open workshop nog geen datum gepland

Waar: Repetitieruimte Theaterspeelplaats, Maasweg 49 te Gennep

Tijd: 9:30 tot 16:30

Kosten: € 125.- inclusief lunch

Je leert:

 • Hoe je echt contact maakt met het publiek.
 • Hoe je met opstelling en lichaamstaal sfeer en verhaal vormgeeft.
 • Hoe je koorleden expressief laat zingen zonder te 'bewegen.'
 • Zien wat werk of juist afleidt.

Je ontdekt en ervaart:

 • Less is more!
 • Inspiratie voor eigentijdse podiumpresentatie.
 • Een frisse blik op regie elementen in het algemeen.
 • Wat een geloofwaardige performance nu eigenlijk betekent.
 • Wat je nodig hebt om die nieuwe stijl eigen te maken!

 

In de ochtend behandelen we een stukje theorie en oefenen we met elkaar. In de middag ga je de vloer op om te werken met een gastkoor.

 

Between Two Rivers

Between Two Rivers uit Elst.


'Caroline van Barbershopkoor Between Two Rivers

In april nam het Performance Team van Between Two Rivers deel aan de workshop "Barbershop Performance Nieuwe Stijl". Het was onze eerste ontmoeting met Bianca - en zeker niet de laatste! Op een heel ontspannen manier kreeg zij binnen de groep voor elkaar dat iedereen zich helemaal vrij voelde. Er werd goed samengewerkt en tegelijkertijd had iedereen haar persoonlijke aandacht. Heel fijn! We hebben een aantal heel praktische handvatten mee naar huis genomen waar we direct mee aan de slag kunnen. En ook niet onbelangrijk: de verzorging qua natje en droogje was geweldig!!


'Op zondag 15 april hebben wij, Miracle Sound, als gastkoor gewerkt met deelnemers van de workshop “barbershop nieuwe stijl”.

Wat hebben wij een inspirerende middag gehad! Er waren 9 deelnemers die ’s morgens samen met Bianca gewerkt hebben aan de theorie en deze werk ’s middags op ons “uitgeprobeerd”. De nieuwe stijl van performance neerzetten.

Fantastisch om te ervaren wat er in een korte tijd kan ontstaan door

 • samen werken

 • energie

 • uit je comfortzone durven komen

We hebben enorm veel plezier gehad, maar ook de emotie, wat wil je nou overbrengen aan het publiek, wat is de boodschap en dat op een natuurlijke manier neerzetten zodat je geloofwaardig bent. Prachtig!

Het was niet alleen voor de deelnemers een leerzame dag. Wij hebben zeker ideeën opgedaan die we meenemen naar Doetinchem om zelf toe te gaan passen in onze plannen voor de performance.

Een echte aanrader voor leden van het performance team, muziekteam, dirigenten. Dus als je in de gelegenheid bent om een keer aan te sluiten, doen! Het is echt de moeite waard.

Vergeet ik nog bijna te melden dat we hebben afgesloten met een heuse afterglow. Hoe leuk is dat!

Barbershopkoor Miracle Sound was 15 april ons gastkoor.