Leren Regisseren Van Idee Naar Uitvoering!

Voor het ontwerpen en begeleiden van grote koor theaterproducties, is het verstandig een regisseur in de arm te nemen. Want uit ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om als zingend koorlid of dirigent, die dubbele pet te dragen. Simpelweg omdat je als zingend koorlid onderdeel bent van de uitvoering en het ook supertof is om jezelf in het productieproces te ontwikkelen.

Maar er zijn natuurlijk ook optredens of kleine uitvoeringen, waarbij je niet direct een regisseur nodig hebt. Hoe leuk zou het dan zijn als je zelf de tools hebt om een kooroptreden van A tot Z vorm te geven?

In deze 4 daagse cursus ontwikkel je jouw regisseur skills en je leert zelf een kooruitvoering vorm te geven van idee naar uitvoering. Je doorloopt, stap voor stap, alle facetten die je zo in een uitvoering tegenkomt. Samen met je medecursisten maak je een koorvoorstelling die we gaan uitvoeren op ....?

Voor wie:

Deze cursus is bedoeld voor koorleden van regiecommissies en dirigenten.

De ontwikkeldoelen zijn:

  • Het bedenken en richting geven aan een concert thema. 
  • Thema repertoire kiezen en daarvan een dynamische setlijst maken.
  • Plan van aanpak maken en afstemmen met dirigent en andere commissies
  • Het beste uit je koor halen ‘In 3 Traptreden Succesvol Naar Het Podium!’
  • Met regie/choreografie richting en vorm geven aan koormuziek.
  • Leren regisseren van jouw koor op weg naar de uitvoering

Je wordt daarbij ook 1 op 1 gecoacht op je instructie- en regiestijl

 

De opzet is kort maar krachtig. In deze cursus laat ik maximaal 4 deelnemers toe. Zo heb ik voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding.


De cursus staat op momenteel niet op de agenda, een open inschrijving is daarom niet mogelijk.

Maar...

Lijkt het je wat om dit traject samen met jouw regiecommissie 'Op Maat' te volgen?

Neem dan contact met me op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 


Cursist dirigente Wendy Vos

"Voor mij was het goed om weer even in die 'objectieve stand' te komen, om te kijken dat wat werkelijk is. Minder aan te nemen, meer afstand nemen.

Ook een Eye-opener was dat ik mijn instructies duidelijker moet geven.
Dat komt de uitvoering ten goede, omdat dan iedereen ook weet wat ik precies bedoel. En niet zo snel toegeven aan weerstand uit het koor.  

Cursist koorzanger Nancy Kwinten

"Ik ben bewuster geworden van hoe ik voor de groep sta. Ik merk dat ik meer met aandacht om me heen kijk. De persoonlijke coaching was een waardevol leermoment, leuk en plezierig. Direct zichtbaar en merkbaar effect. De laatste dag was SUPER! Veel leermomenten, gezamenlijke en gedeelde trots, dat is een prachtig gevoel. Mijn leerdoelen zijn meer dan behaald. Dit smaakt naar meer!

Cursist dirigente Carine Schutte

" Met twee petten op aan de cursus begonnen. Ontdekte dat mijn focus vooral gericht was op het klinkende (dirigent) ook als ik bezig was met podiumpresentatie....Vooral veel geleerd over communiceren met je zangers. Het verbinden stond centraal in de ontdekkingsreis van koorregie. Toen de verbondenheid ontstond kwamen de zangers als vanzelf in beweging. Supergaaf proces!


Klik op de foto voor het cursus programma